Abonnér på nyhedsbrev

Elgen

 

Elgen er Europas største landpattedyr. De største elge er målt til over 2 m over ryggen. Hvis du har mod på at se en elg i den frie natur, må du for det første væbne dig med tålmodighed, være på rette sted på rette tid og have øjnene med dig. På trods af elgens størrelse kan den være enormt svær at få øje på. Især i skoven falder den i med omgivelserne. Men her er nogle gode råd:

  1. Hvis du er til fods og i selskab med andre, så er det bedst at færdes i fuldstændig tavshed. Elgen hører nemlig bedre end den ser.
  2. Sørg for at have modvind.
  3. Tidlig morgen og skumringen er gode tidspunkter, men det er også muligt midt på dagen, men det er min erfaring, at da ser man kun elge på stor afstand.
  4. I bil er mulighederne for at komme tæt på større. Elgen forbinder ikke bilen med fare og den har ingen forestillingsevne der rækker til at regne ud, at der er mennesker inde i bilen.
  5. Kør på de gode "elgtidspunkter" ad øde og småt trafikerede veje. 
  6. I skoven på de små skovveje, sæt bilen i 2. gear - lad den trille afsted i tomgang - hold øje - og hav kameraet parat. 
  7. Spotter du en elg, lad da bilen standse stille og roligt. Såfremt vinduet i bilen ikke er åbent, kan det lade sig gøre at rulle vinduet lidt ned uden elgen bliver skræmt med det samme, men hold hænder og hoved indenfor.
  8. Denne form for kørsel frarådes på de asfalterde veje.

Hvis du er heldig og spotter en elg tæt på, vil du opleve at den afventer roligt situationen og ofte går den efter 1/2 til 1 min. Det frarådes at tage på "elgsafari" den uge, hvor elgjagten går ind. Det gør den 2. mandag i oktober. Lad det være sagt med det samme. Det smager godt og elgkød er en del af det udbytte skoven giver.

 

Der er tilføjet en underside, hvor du kan se nogle af de elge jeg har "nedlagt" med mit kamera.

 

 

 

 

Kontakt: erik.rene.nielsen@post.tele.dk

Abonnér på nyhedsbrev
Ups! Email-adressen er ikke gyldig. Prøv igen!
Tak for din tilmelding!
Du er nu frameldt.